Гуцанов, БСП: Дилетантщина е Митрофанова да не присъства в НС, не трябва да изпращаме оръжия

Решението е България да бъде територия, където да се проведат мирните преговори, заяви социалистът

12.10.2022 | 20:35 Редактор: Ваня Кузманова

Трябва ли руският посланик Елеонора Митрофанова да бъде допусната до парламента?

"Трябва да присъства. Това е пълна дилетанщина да не присъства посланикът на Руската федерация по време на официалната сесия. Ако тя не бъде поканена, това говори много лошо за отношенията между България и Русия. Трябва ние да поддържаме такава политика, че да имаме нормални отношения. Ние трябва да подсигурим нормален живот на всяко българско семейство", заяви Борислав Гуцанов от БСП в ефира на "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че от БСП настояват за мирно решение

"Военни действия и въвличане на България във военни конфликти би било пагубно за страната ни. Нашата позиция е пределно ясна. Решението е България да бъде територия, където да се проведат мирните преговори. Трябва да се изгладят отношенията между САЩ и Русия, а не Европа да бъде големият губещ", посочи Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му вината не е никога само в едната страна, но в момента този конфликт, който се разиграва, е възможно най-лошият сценарий. 

"Няма нужда вината да се прехвърля на по-ниско ниво и да се прикриват реалните факти", допълни Гуцанов. 

"БСП е с категорична позиция, че не трябва да изпращаме оръжия за Украйна. Най-вероятно има български оръжия в Украйна, но не са изпратени директно от нашата страна", коментира той и допълни, че от БСП не могат да подкрепят правителство на ГЕРБ. 

"Имаше мнозинство от ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС, което свали управлението на държавата и е нормално сега да направят по-добро управление. С "Продължаваме промяната" нека гледаме това, което ни събира, а не онова, което ни разделя. С тях 7 месеца имахме успешно управление", заключи Гуцанов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година